Wie zijn wij en wat kunnen wij voor u betekenen?

 

Hartelijk welkom op de website van de Geitenfokvereniging “Assendelft e.o.”. Onze vereniging is het beste te typeren als een gezonde, gezellige vereniging uit Assendelft en wijde omgeving, waar het houden van geiten als liefhebberij van oudsher bij velen in de genen veranker is. Dat het hier leeft, blijkt ondermeer uit het aantal leden en uit de betrokkenheid van het bedrijfsleven (sponsors). Door sponsoring van onze vereniging zijn wij in staat als vereniging zelfstanding te blijven en ieder jaar een aantal leuke activiteiten te ontwikkelen, waarover u meer kunt lezen op deze website.

Onze vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Organisatie voor de Geitenfokkerij de NOG verzorgd voor de bij haar aangesloten verenigingen de stamboekregistratie van vijf geitenrassen, te weten: de Nederlandse Witte geit. De Nederlandse Bonte geit, de Nederlandse Toggenburgergeit, de Nederlandse Nubische geit en de Nederlandse Boergeit. Daarnaast kunnen alle overige rassen geregistreerd worden.

Geiten van alle vijf Nederlandse rassen waarvan de NOG stamboekregistratie bijhoudt, en de Dwerggeit, zijn in onze vereniging vertegenwoordigd.

Onze website is nog slechts gedeeltelijk gevuld, misschien staat nog niet alles op de juiste plaats, echter er wordt hard gewerkt om deze zo goed en volledig mogelijk te maken en actueel te houden. U kunt informatie verwachten over de geschiedenis van onze vereniging, het bestuur, de leden, de geitenrassen, de beschikbare dekbokken, hoe je lid kunt worden, een agenda, de keuringsuitslagen, informatie van Gezonde Dieren, een advertentierubriek enz. Misschien vind u niet onmiddellijk wat u zoekt, maar zoals gezegd: wij werken er hard aan om onze website gewaardeerd te krijgen. Tips en suggesties ter verbetering zijn dan ook van harte welkom.

Succes bij het raadplegen.

punaiseswaart.gifNamens het bestuur,

boer.gifPeter Muijs

Voorzitter

 

 

 

 

 

 

 

Tekstvak: Bent u geïnteresseerd in het houden van geiten en wilt u gezellig met andere fokkers in contact komen. . . 

. . . Bent u gewoon een liefhebber, leunt u tegen het fanatisme aan of zit u daar ergens tussen in. . .

. . . Dan zit u goed bij de
Geitenfokvereniging Assendelft &
Omstreken.