Elektronische I en R regelgeving voor schapen en geiten conform art. 9 uit de verordening  Nr. 21 / 2004. Binnen het kader van artikel 9 in bovengenoemde verordening wil u het nieuwe BelTag Midi EID set voorleggen.

 

 

 1. Algemeen:

 

  1. Het elektronisch oormerk voldoet aan de ISO 11784 en ISO 11785;
  2. Onze producent houd zich aan de “Code of Conduct” als onderdeel van de ICAR testprocedure, op grond hiervan is een toekenning gedaan van een ICAR-code. De fabriekscode is 900 (Shared) productcode 900047. U kunt die registratie terugvinden op de internetsite http://www.service-icar.com/manufacturer_codes/Manufacturers_DB/manufacturer_codes_main.asp
  3. Voor de te leveren oormerken bestaande uit een vrouwelijk oormerkdeel met een responder (‘EID’) en een bijbehorend visueel mannelijk oormerkdeel en tevens een 2e set conventionele oormerken (enkel of dubbelzijdig bedrukt).
  4. De te leveren oormerken zijn fraudebestendig, uitgaande van een normaal gebruik van de oormerken;
  5. De oormerken worden uitgevoerd met identieke nummering van de laatste 12 posities;
  6. Identieke oormerken kunnen worden nageleverd.
  7. De waarde van de hermerk teller kan bij iedere hermerking worden opgehoogd, nadat deze waarde van deze hermerk teller door LNV is aangegeven. 

 

 

 

 1. BelTag Midi EID deel:

 

  1. Uitlezing van de transponder in een vaste opstelling is in de praktijk uitvoerig getest. Uitleesafstanden zijn afhankelijk van de kwaliteit van de reader en het type reader dat wordt gebruikt.
  2. Het totale gewicht van de BelTag Midi EID deel bedraagt 3,7 gram. Het BelTag Midi EID wordt in de kleur groen geleverd.
  3. De BelTag Midi EID  heeft een breedte van 25,6 mm en een lengte 16,8 mm.
  4. De afstand tussen het mannelijk en vrouwelijk deel in gesloten toestand is 9 mm en is passend voor de in Nederland meest voorkomend schapen- en geitenrassen. 
  5. De door u gevraagde elektronische identificatie in het EID kan zonder problemen worden toegepast.
  6. Op de buitenkant van de BelTag Midi EID deel wordt het interne Chip- Identificatienummer (15 delig) duidelijk leesbaar aangebracht.

(de cijferhoogte is ongeveer 4,5 mm).

  1. De EID’s kunnen in reeksen van opeenvolgende werknummers worden geleverd.

 

 

 

 

 1. BelTag Midi  conventioneel oormerkdeel :

 

  1. Het gewicht van het conventionele oormerk deel bedraagt circa 1,3 gram. Het oormerk wordt in een groene kleur uitgevoerd.
  2. Het conventionele vrouwelijk oormerkdeel heeft een breedte van 33 mm en een lengte van 32 mm. Het conventionele mannelijk deel heeft een breedte van 33 mm en een lengte van 34 mm.
  3. De afstand tussen de delen in gesloten toestand is 9,9 mm en passend voor de in Nederland meest voorkomend schapen- en geitenrassen.
  4. In geval van EID levering wordt op dit vrouwelijk deel, de identificatiecode duidelijk leesbaar in zwart vermeld, met een minimale hoogte van 4,5 mm. Op mannelijke delen wordt vermeld; de Landcode NL gevolgd door hetzelfde 12-cijferige nummer, als in de elektronische identificatiecode van het bijbehorende EID. Daarbij vormen de laatste 5 cijfers het volgnummer van het dier, welke door een grotere en vettere opdruk, onderscheidend worden weergegeven ten opzichte van de rest van de identificatiecode;

Het vrouwelijk deel wordt of identiek als de bijbehorende mannelijke delen bedrukt, of het vrouwelijk deel wordt voorzien van “houder specifieke informatie” als zijnde bijvoorbeeld fokkersnummer.

 

 

 

 

 

 

 1. De verpakking:

 

De oormerken worden aangeboden per 5 complete sets waarbij iedere set individueel is verpakt.